Homepage   Scopuri de evaluare   Selecţie şi evaluare de personal

Selecţie şi evaluare de personal

În viața profesională actuală, participarea la un proces de selecție corect, transparent și bine organizat nu mai este o raritate. Există specialiști în domeniul recrutării și selecției care, în cele mai multe situații, aplică ultimele cercetări în domeniu pentru a alege cea mai bună variantă atât pentru angajator, cât și pentru viitorul angajat. Ambele părți au de pierdut dacă această potrivire nu este benefică atât pentru angajator, cât și pentru angajat. De aceea, o evaluare psihologică profesionistă este inclusă de regulă în procesul de selecție.

Decizia de selecție pe un anume post trebuie luată, bineînțeles, în funcție de mai mulți factori decât doar evaluarea psihologică a unui candidat: experiența profesională, nivelul de cunoștințe de specialitate, disponibilitatea candidatului, negocierile financiare etc. Evaluarea psihologică furnizează informații despre abilitățile, trăsăturile, atitudinile unei persoane care, de cele mai multe ori, atârnă balanța într-o direcție sau alta în funcție de potrivirea cu ceea ce-și dorește angajatorul sau candidatul.

Această funcție a platformei este rezervată psihologilor care gestionează procese de selecție. În calitatea de coordonator al unei selecții, aveți la îndemână posibilitatea de a edita un profil de post dorit, pe baza unei baze de date de peste 1.150 profile ocupaționale realizate de cercetătorii Cognitrom. După evaluare, platforma realizează un procent de potrivire între profilul de post și rezultatele candidaților, precum și o ierarhizare a acestora.