Homepage   Testare psihologică online

Testare psihologică online

Platforma de testare psihologică online (TPO) este o platformă profesională de evaluare și gestionare a datelor ce își propune să crească accesibilitatea serviciilor de evaluare psihologică prin eficientizarea procedurii de evaluare.

TPO oferă:
1. instrumente de evaluare fundamentate științific prin cercetări recente și etalonate pe populația din România, conform standardelor metodologice internaționale;
2. un cadru profesionist de gestionare a propriilor evaluări pentru specialiștii în domeniu.

Evaluarea realizată prin TPO este mai eficientă pentru că:
– se reduce timpul petrecut de persoana evaluată în cabinetul evaluatorului – prin completarea online a multor instrumente sau comunicarea online cu evaluatorul.
– se reduce timpul de gestionare a datelor de către evaluator – prin punerea la dispoziția acestuia a rapoartelor sintetice, a comparațiilor automate între mai multe persoane sau între persoane și posturile pentru care sunt evaluate, a manualelor de interpretare, a instrumentelor de gestionare a datelor obținute din diverse forme de evaluare (interviuri, chestionare, probe de lucru, eseuri etc.)

PRINCIPIILE de bază din platforma TPO:

1. Principiul ACCESIBILITĂȚII: accesul la servicii de evaluare psihologică fundamentate științific trebuie să fie deschis tuturor.
Platforma TPO ajută ca orice persoană care dorește să se cunoască mai bine, să ia decizii informate în privința carierei sale sau să primească un răspuns fundamentat la îngrijorările sale legate de propria stare de sănătate mentală, să aibă acces la o evaluare profesionistă la un cost decent, asigurându-se un grad înalt de confidențialitate, inclusiv posibilitatea de a avea sesiuni de coaching individual conduse de profesioniștii Cognitrom, la distanță (video-chat, e-mail).

2. Principiul EVALUĂRII COMPLETE: profesioniștii care evaluează persoane în diverse scopuri au posibilitatea de a înregistra și analiza datele obținute din cât mai multe instrumente (nu doar teste psihologice), pentru a obține evaluări cât mai valide.
În platforma TPO, profesioniștii găsesc teste psihologice (instrumente psihometrice), precum și cadrul pentru înregistrarea rezultatelor la diverse alte posibile instrumente de evaluare (specifice scopului de evaluare). De asemenea, își pot construi singuri chestionare de evaluare a unor cunoștințe sau deprinderi. În cel mai scurt timp, platforma TPO va include și instrumente de evaluare non-psihometrice pentru competențe de Leadership – oferind astfel profesioniștilor din Resurse Umane gama completă, de tip Assessment Centre care va conduce la o evaluare foarte validă a competențelor de conducere.

3. Principiul CORECTITUDINII ȘTIINȚIFICE: instrumentele din TPO se bazează pe cercetări riguroase și pe fundamentări științifice – din domeniul psihologiei și al e-learning-ului.
Este un principiu care caracterizează toate serviciile și produsele oferite de Cognitrom de peste 14 ani. Oferim soluții și instrumente bazate exclusiv pe cercetări – noi înșine fiind un institut de cercetare cu activitate veche și de renume în domeniul psihologic și al tehnologiei informației.